PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ BOSNA’DA!

Prof. Dr. Mehmet Görmez Bosna’da!

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da hicri takvime göre Hz. Muhammed (s.a.v.)’in  doğum günü dolayısıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler organize ediliyor. Bu kapsamda Saraybosna İslam Meclisi tarafından düzenlenen “Selam Ya Resulallah”   programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam Peygamberinin güzel ahlâkına dikkat çekerek, O’nun ahlâkının Kur’an ahlâkı olması hususuna geniş yer verdi.

Konuşmasında Aliya İzzetbegoviç’in  İslâmî Yeniden Doğuşun Sorunları eserine atıfla Mevlid-i Nebi kutlamalarının bambaşka bir yönüne dikkat çeken Görmez, Mevlid-i Nebî kavramının sadece Peygamberin doğumu olarak değil, İslam ümmetinin yeniden doğuşu olarak da algılanması gerekliliğine işaret etti.

Görmez, “Hz Peygamberin daveti, sadece Müslümanlara değil insanlığın tamamına apaçık bir  davettir. O geçmiş ile geleceği bugünde birleştirir, O’nun mesajı hala günceldir ve bizler için paha biçilemez anlamları haizdir, Hz Muhammed (s.a.v.) insanlığı hakikatte birbirine bağlar,” diyerek Hz. Peygamberin örnekliğinin yalnızca Müslüman camia için değil insanlık için ne kadar önemli olduğunun üzerinde durdu.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hz Peygambere benzemenin önemine binaen: “Şeklen Peygamber Efendimize benzemeye çalışanlar, ruh ve hayat bakımından mesafeli olanlar ümmet için büyük tehlikedir. Bunu anlamak için, kibir ve nefreti ortadan kaldırmayı ifade eden "kalp sünneti" kavramını anlamak önemlidir ve nezaket, zarafet, eğitim, çocuklara karşı nezaket, cömertlik ve benzerlerini içerir,” dedi.

—————————

Saraybosna İslam Meclisi bünyesindeki din görevlilerinin katıldığı program büyük ilgi gördü.